Nalewki – Elżbieta Adamska

Nalewki – Elżbieta Adamska

Nalewki – Elżbieta Adamska

Wydanie 2012r.
224 strony
Format: 140x140mm
Oprawa miękka
Recenzja Nalewki Autor: Elżbieta Adamska
Nalewki Autor: Elżbita Adamska

 

Jest to najładniej wydana kieszonkowa edycja książki o wyrobie nalewek domowych: nalewek owocowych jak i nalewek zdrowotnych.

Książka zawiera ponad 100 ciekawych i prostych do przygotowania przepisów na domowe nalewki owocowe jak i nalewki zdrowotne. Do każdej nalewki mamy opis składników, krótkie wprowadzenie charakteryzujące daną nalewkę, szczegółowy opis przygotowania nalewki oraz piękne zdjęcie.  Całość wydana na papierze dobrej jakości.

W Polsce od dawien dawna przyjęła się nazwa „okowita”, pochodząca od określenia łacińskiego Aquae Vita – czyli woda życia. Obydwie nazwy określają alkohole, wódki, likiery, etc.., wytwarzane wedle domowych receptur. Receptur własnych, lub rodzinnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

„…Nasze kompendium sprawi, że proces przygotowania nalewek będzie przebiegał zgodnie z zasadami sztuki…”

„…W kolejności alfabetycznej ułożono ponad 100 receptur nalewek, w tym tych o charakterze zdrowotnym, z uwzględnieniem rodzaju dolegliwości, na które działają najskuteczniej…”

Na koniec jednak należy wspomnieć, że zawartość tej książki jest taka sama, jak wcześniejszego wydania książki tej samej autorki pod tytułem: Nalewki, ponad 100 przepisów. Książki wydanej w 2010 roku. Książki różnią się od siebie okładką. Wydanie z 2010r. jest w ozdobnej oprawie gąbkowej, ze sznureczkami które umożliwiają zawiązanie książki na kokardę lub zaznaczenie przepisu wewnątrz książki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *